Издадени са заповеди за арести на 15 членове на ПКК - турски

...
Издадени са заповеди за арести на 15 членове на ПКК - турски
Коментари Харесай

Издирват 15 членове от терористичната групировка ПКК в Турция

Издадени са заповеди за арести на 15 членове на ПКК - турски и сирийски жители, заяви електронното издание на в. " Миллиет ", представено от Българска телеграфна агенция. Широкомащабната антитерористична акция стартира рано тази заран в южния турски град Мерсин. Около 200 служители на реда търсят терористите, употребяват се и дронове в интервенцията. Тя е ориентирана против членове на терористичната формация ПКК/СЗН (Кюрдска работническа партия/Сили за отбрана на народа).

Полицията претърсва доста жилища в Мерсин, блокирани са цели улици.

До момента е открито е, че 5 от издирванети лица са работили в сирийското уголемение на организацията, до момента в който за останалите 10 има информация, че подкрепят ПКК/СЗН чрез обществените медии, добавя вестник " Хюриет ".

Трима терористи, членове на сепаратистката терористична организация ПКК са открити в региона на Гара в Северен Ирак. Министерството на националната защита разгласи в " Туитър ": " Трима терористи от ПКК, открити в региона на Гара в северната част на Ирак, бяха обезвредени при въздушна интервенция. Турските въоръжени сили ще продължат интервенциите с увереност до неутрализирането на всички терористи. "

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН), дейни в Сирия и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР